Skip to main content
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Ledenvergadering

Evenement

Titel:
Ledenvergadering
Wanneer:
wo, 4. november 2020, 15:00 u - 17:30 u
Locatie:
TEAMS - Online
Categorie:
Ledenvergadering

Omschrijving

Agenda voor de 167e ledenvergadering op 4 november 2020


15.00 – 15.10 uur Opening en mededelingen

15.10 – 15.40 uur Betonakkoord, Road map CO2 reductie / Valerie Diemel - Rijkswaterstaat
Het Uitvoeringsteam Road map CO2 reductie is uitgekomen op een tal van maatregelen die kunnen zorgen voor een forse CO2 reductie voor beton. Valerie
Diemel licht deze graag toe. Welke maatregelen nu al kunnen, welke binnen 1 tot 3 jaar en welke maatregelen over 4 jaar en verder. Een doorkijk voor wie deze maatregelen zijn en hoe hoog deze op de R-ladder staan.

15.40 – 16.10 uur De Afsluitdijk, een veilige proeftuin / Arjan Cheizoo - Levvel
Als invulling van de roadmap CO2 reductie en circulariteit van RWS wordt op het project Afsluitdijk een proeftuin ingericht voor innovatieve samenstellingen.
Voor deze proeftuin zijn de Levvelblocs in de dijk een goed medium om het gedrag van deze samenstellingen op een veilige manier te monitoren in de praktijk. De uitdaging voor de innovatieve samenstellingen bestaat uit het voldoen aan de uitgangspunten van de roadmap als het volwaardig in kunnen zetten als Levvelbloc.

16.10 – 16.15 uur Nieuwe studiegroep Stufib/Stutech – (constructieve) eisen aan nieuwe betonsoorten / Leo Dekker - Mebin
In de cement- en betonwereld borrelt het van de initiatieven: klinkerarme cementen, circulariteit, alternatieve bindmiddelen en toeslagmaterialen.
Maar zijn de alternatieven wel net zo duurzaam als ons vertrouwde `EN 206` beton? Zowel de betontechnoloog als de constructeur zullen willen weten wat
de invloed van deze verandering op de hun bekende eigenschappen zijn. De studiegroep gaat een inventarisatie maken van de gewenste (constructieve)
parameters, inclusief de bijbehorende beproevingsmethoden. Dit om inzichtelijk te krijgen aan welke (constructieve) aspecten alternatief beton moet voldoen.

16.15 – 16.30 uur Pauze

16.30 – 16.35 uur Cursus Betontechnologisch Adviseur / Henk Wapperom - Betonvereniging
Henk Wapperom zal kort de ontwikkeling en inhoud van de cursus Betontechnologisch Adviseur presenteren.

16.35 – 17.00 uur Wat hebben ze nou weer ontworpen… / Thijs Beets – Boskalis
Een regelmatig voorkomende kreet, waar ik mijzelf ook wel eens op betrap. Laat een deel van de oplossing nu net iets zijn wat ik zelf een van de leukste dingen vind aan mijn werk. Namelijk tijdens het ontwerp bedenken hoe we de constructie het beste kunnen bouwen.

17.00 – 17.30 uur Tussentijdse rapportage Stutech studiegroep Biologische aangroei / Maarten Swinkels – SGS INTRON
Als onderdeel van de activiteiten van de studiegroep Biologische aangroei wordt bij SGS INTRON een uitvoerig onderzoek uitgevoerd naar diverse invloedsfactoren op biologische aangroei op beton. De tussentijdse resultaten zullen worden gepresenteerd.


Locatie

Locatie:
TEAMS
Plaats:
Online
Land:
Netherlands