E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Ledenvergadering

Titel:
Ledenvergadering
Wanneer:
di, 9. februari 2021, 15:00 u - 17:15 u
Locatie:
TEAMS - Online
Categorie:
Ledenvergadering

Omschrijving

Agenda voor de 168e ledenvergadering op 9 februari 2021

 

 15.00 – 15.10 uur Opening en mededelingen

 15.10 – 15.40 uur Nieuwe generatie UHSB / Tom Ryckeboer – Aalborg Portland Belgium

Ultrahoge-sterkte beton is ondertussen al een 40-tal jaar geleden uitgevonden en wordt ondertussen al in vele bouwwerken toegepast. De upgrade van de mechanische druk- en buigsterktes heeft het mogelijk gemaakt om slanker te ontwerpen en gewicht uit te sparen. Dit komt tot zijn recht in verschillende domeinen: structureel beton (balkons), infrastructuur (bruggen) en ook architecturaal (gevelbekleding) zowel in nieuwe als renovatieprojecten. Door toedoen van de ecologische context wordt er gezocht naar gebruik van grondstoffen die de ecologische voetafdruk beperken. Tijd dus voor een ‘Nieuwe generatie voor UHSB’.

 15.40 – 16.10 uur prEN 197-5: wat is de duurzaamheid van de nieuwe cementsoorten? / Penny Pipilikaki - Sibelco

Een nieuwe niet geharmoniseerde norm voor cement is afgelopen zomer geïntroduceerd. Nieuwe cementen zijn voorgesteld met het oog op de CO2 reductie. In de presentatie gaan we kennis maken met de nieuwe cementen. Praktische voorbeelden worden gepresenteerd met focus op de sterkte, de duurzaamheid en de impact van de invoering van verschillende combinaties van grondstoffen.

 

16.10 – 16.15 uur Vragen vanuit studiegroep 70 Losliggende toplagen / Joop Bovend’Eerdt

Studiegroep 70 Losliggende toplagen heeft onlangs een eerste bijeenkomst gehad en hierbij ook de voorzitter en twee rapporteurs benoemd. De studiegroep wil enkele vragen stellen aan de leden.

 16.15 – 16.30 uur Pauze

16.30 – 16.45 uur Studiegroep 68: Nabehandeling van beton / Marc Ottelé – Heijmans

De nabehandeling van het beton in de uren en dagen na zijn uitvoering, is van essentieel belang om de kwaliteit van het beton te borgen in termen van mechanische prestaties en technische levensduur. Het is duidelijk dat er behoefte is aan meer inzicht in de relatie tussen de betonsamenstelling, de omgevingscondities en de nabehandelingsmethode, ook het gebruik van curing compounds verdient de aandacht. In deze presentatie wordt een beknopte toelichting gegeven op de werkzaamheden van de studiegroep over het onderwerp nabehandeling van beton. Na een jaar als een werkgroep bezig te zijn, willen we graag de huidige stand van zaken delen.

 16.45 – 17.15 uur De rol van CROW in de regelgeving voor de betonsector / Ad van Leest - CROW

Van oudsher brengt CROW sectorpartijen bij elkaar om gezamenlijk tot regelgeving te komen, zo is de RAW ontstaan. Sinds 2018 brengt CROW ook de CUR en nieuwe CROW-CUR Aanbevelingen uit. Ook deze komen tot stand via een breed samengestelde CROW-werkgroep met deskundigen en stakeholders en wordt er zorgvuldig onderzoek uitgevoerd. Er lopen nu diverse CROW-werkgroepen voor onderwerpen die vooral te maken hebben met introductie van nieuwe grondstoffen die in beton worden toegepast. Uiteraard zoekt CROW ook afstemming met Stutech om overlappingen te voorkomen.

 

 


Locatie

Locatie:
TEAMS
Plaats:
Online
Land:
Netherlands


Stutech | KvK 40407232 | Statutair gevestigd te Gouda
 

.uk-form input[type="text"], .uk-form input[type="password"] { color: yellow; }

Stutech login mobiel