E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Ledenvergadering

Titel:
Ledenvergadering
Wanneer:
wo, 3. november 2021, 15:00 u - 20:00 u
Locatie:
NDC de Hommel - UTRECHT
Categorie:
Ledenvergadering

Omschrijving

Attentie: Een Coronabewijs is verplicht, geen geldige QR-code = geen toegang. Vergeet uw Corona bewijs dus niet!!

15.00 – 15.45 uur Ontvangst met Prosecco of non alcoholische variant & borrelhapjes

15.45 – 16.15 uur Geopolymeerbeton toegepast in Spooronderdoorgang Heiloo / Felix Leenders & Jos Kronemeijer

Sustainable Concrete SolutionsIn de constructief gewapende tussenwanden in een spooronderdoorgang in Heiloo is geopolymeerbeton toegepast. De tussenwanden scheiden het verhoogde fietspad van de rijweg. Dat was een primeur voor Nederland want tot 2019 is hier vooral ervaring mee opgedaan in ongewapende toepassingen.Spooronderdoorgang Heiloo is uitgevoerd in samenwerking met ProRail enRijkswaterstaat en is het startpunt geweest voor de Nederlandse markt om vaker geopolymeerbeton toe te willen passen.In het toegepaste geopolymeerbeton is het bindmiddelsysteem gebaseerd op hoogovenslak en vliegas als ‘precursors’, dus volledig zonder Portlandcementklinker. Met het oog op de duurzaamheidsdoelstellingen van het klimaatakkoord is met Heiloo een eerste zeer succesvolle stap gezet naar een duurzamer beton en is aangetoond dat het zonder buitengewone extra maatregelen gewoon reeds mogelijk is.

16.15 – 16.45 uur Kelder onder de Universiteitsbibliotheek UVA Amsterdam / Paul Beljaars – Van Hattum en Blankevoort

Met de realisatie van de nieuwe Universiteitsbibliotheek wordt een nieuwe functie gegeven aan twee gebouwen van het voormalig Binnengasthuis (zie-kenhuis) uit de 19e eeuw. De beide bestaande gebouwen worden door een kelder, een atrium en een verbindende nieuwbouw, vergroot. Voor de unieke en uitdagende bouwwijze zijn eerst damwanden aangebrachten 640 funderingspalen. Daarna is het hele gebouw gevijzeld en is de nieuwe beganegrondvloer gestort, de kelder uitgegraven tot een diepte van 4 à 5 mon-der maaiveld. Daarna is de keldervloer gestort en zijn de kelderwanden gestort.Ook is een kelderdoorgang naar een nog te realiseren trappenhuis in het zusterhuis aangebracht. Inmiddels zijn de laatste damwanden getrokken en is de kelder opgeleverd.

16.45 – 17.00 uur Pauze

17.00 – 17.30 uur Eindrapportage Studiegroep Nabehandeling / Marc Ottelé – Heijmans - TU Delft

De nabehandeling van het beton in de uren en dagen na de uitvoering is van essentieel belang om de kwaliteit van het beton te borgen in termen van mechanische prestaties en technische levensduur.De studiegroep Nahandeling heeft uitvoerig gekeken naar de relatie tussen de betonsamenstelling, de omgevingscondities en de nabehandelingsmethode en naar het gebruik van curing compounds. De studiegroep Nabehandeling verwacht medio november/ december de rapportage af te ronden en presenteert graag de eerste resultaten tijdens deze gezamenlijke bijeenkomst van Stutech en Stubeco.

17.30 – 18.00 uur NEN 8670 – Nederlandse aanvulling op de uitvoeringsnorm / Corné van der Steen – TechnoConsult

Voor het vervaardigen van betonconstructies geldt sinds 2009 in Europa NEN-EN13670. Vóór die tijd was in Nederland NEN 6722 beschikbaar. Deze norm werd in 2013 ingetrokken. Veel van wat goed was geregeld in NEN 6722 is echter niet terug te vinden in de Europese norm. Daarom is gewerkt aan een Nederlandse aanvulling op de Europese norm: NEN 8670.

18:00 - 20.00 uur Chinees (&toetjes) buffet


Locatie

Locatie:
NDC de Hommel
Straat:
Kennedylaan 9
Postcode:
3533 KH
Plaats:
UTRECHT
Land:
Netherlands


Stutech | KvK 40407232 | Statutair gevestigd te Gouda
 

.uk-form input[type="text"], .uk-form input[type="password"] { color: yellow; }

Stutech login mobiel