E-mailadresAfdrukkenExport ICS

ledenvergadering 7 juni

Titel:
ledenvergadering 7 juni
Wanneer:
wo, 7. juni 2017, 15:45 u - 18:45 u
Locatie:
BAM Infra Gouda - GOUDA
Categorie:
Ledenvergadering

Omschrijving

Klik op de oranje titels voor de presentatie; nog niet alle presentaties zijn beschikbaar

Agenda voor de ledenvergadering van 7 juni 2017

15.45 – 15.50 Opening en mededelingen

15.50 – 16.00 Welkomswoord door Erik Mangert (BAM Infra)

16.00 – 16.30 Beton boeiender dan ooit, ook voor de jongere generatie / Jos Brouwers – TU Eindhoven

Beton heeft vaak, zo niet meestal, de voorkeur bij de realisering van civieltechnische en bouwkundige objecten. Hoewel technisch, economisch en ecologisch een verantwoorde keuze, het is niet altijd gemakkelijk jonge mensen te enthousiasmeren voor dit bouwmateriaal. In de presentatie wordt ingegaan op innovatie en positionering van beton die aansluit op de belevingswereld van jonge mensen, waar ook studenten toe behoren.

16.30 – 17.00 Verhinderde Betonkrimp (Afstudeeronderzoek TU/e) / Nick Vervoort (BAM Infraconsult)

Normen en aanbevelingen hanteren vereenvoudigde krimpberekeningen. Echter, de grootte van de krimpspanningen, de factoren die daartoe leiden en het tijdstip waarop die optreden zijn in deze krimpberekeningen niet goed zichtbaar. Het berekenen en voorspellen van betonspanningen ten gevolge van verhinderde vervormingen is gecompliceerd. Materiaaleigenschappen van beton ontwikkelen in de tijd en beton is onderhevig aan relaxatie (kruip). Er is tijdens het afstuderen een testopstelling (het Shrinkage Frame) ontwikkeld die zijn oorsprong vindt in het Rigid Cracking Frame. Daarnaast is er een analytisch model opgesteld waarin, met behulp van meetresultaten uit schaduwproeven, de mortelspanningen in het Shrinkage Frame worden nagebootst. Met behulp van het analytisch model kan uiteindelijk de mate van relaxatie worden bepaald.

17.00 – 17.45 Pauze met broodmaaltijd

17.45 – 18.15 Aansluiting N456 / A20 Moordrecht: Hergebruik 50% betongranulaat / Jur Niewold (RWS); Arno van Schaik (Boskalis Nederland); Leo Dekker (Mebin)

Op de A20 Moordrecht is door RWS met een EMVI uitvraag de markt uitgedaagd tot maximaal 50% betongranulaat her te gebruiken in de in-situ betonconstructies op het werk. Achtergrond van deze uitvraag was het stimuleren van het hoogwaardig hergebruik van betongranulaat ten behoeve van nieuwe betonconstructies volgens het duurzaamheidsprincipe cradle2cradle. Boskalis Nederland [MNO Vervat] heeft het werk gegund gekregen waarbij zij heeft ingeschreven met het maximaal toelaatbare percentage van 50% hergebruik. In de presentatie zullen Opdrachtgever RWS, opdrachtnemer Boskalis Nederland en betonmortel leverancier Mebin ingaan op hoe de uitvraag tot stand is gekomen, hoe deze in de tender- en realisatiefase nader is uitgewerkt en hoe het in het werk uiteindelijk is uitgevoerd. Hierbij wordt ingegaan op het leveren van kwaliteit (product en proces) gedurende de diverse stadia van de realisatie van het werk.

18.15 – 18.45 Hoogwaardige grondstoffen uit stortplaatsen / Gert van der Wegen – SGS INTRON

Oude stortplaatsen kunnen hoogwaardige grondstoffen opleveren. Dit is gebleken in een Belgisch project, waarin met plasmatechnologie een kunstmatige slak, Plasmastone, is vervaardigd. Deze amorfe slak kan op samenstelling worden gestuurd, waardoor de reactiviteit ervan kan worden ingesteld.

Bestand

Bestand 1:
Agenda 


Locatie

Locatie:
BAM Infra Gouda
Straat:
H.J. Nederhorststraat 1
Postcode:
2801 SC
Plaats:
GOUDA
Land:
Netherlands


Stutech | KvK 40407232 | Statutair gevestigd te Gouda
 

.uk-form input[type="text"], .uk-form input[type="password"] { color: yellow; }

Stutech login mobiel