Ledenvergadering 13-6-2018

Evenement

Titel:
Ledenvergadering 13-6-2018
Wanneer:
wo, 13. juni 2018, 16:00 u - 19:00 u
Locatie:
Het betonhuis - WOERDEN
Categorie:
Ledenvergadering

Omschrijving

De volgende bijeenkomst vindt plaats bij Betonhuis, Zaagmolenlaan 20, 3447 GS te Woerden.
Er is voldoende parkeergelegenheid aan de voor- en achterzijde van het gebouw.

Bent u Stutechlid en wilt u de bijeenkomst wilt bijwonen, geef dat dan (in verband met de catering) gaarne voor 11 juni a.s. per email door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda  

16.00 – 16.10 uur           Opening en mededelingen

 16.10 – 16.40 uur          Beton tot leven brengen: is het mogelijk?

Roy Osinga en Shimrit Perkol-Finkel – ECOncrete Tech LTD

ECOncrete bestaat sinds 2012 en is een op wetenschap gebaseerd internationaal bedrijf dat biodiversiteit-verhogende betonproducten ontwerpt die de ecologische voetafdruk van kust en maritieme projecten verminderen, terwijl de stabiliteit en levensduur behouden blijven of zelfs verhoogd worden. De gepatenteerde betonoplossingen van ECOncrete (bestaande uit een speciale beton(ad-mix), oppervlaktestructuur en 3D macro vormen) brengen beton tot leven zodat ecologische (tender) doelstellingen kunnen worden behaald.

16.40 – 17.10 uur          Optimalisatie korrelpakking in de praktijk

Anja Buchwald – ASCEM B.V.

Er zal eerst een overzicht worden gegeven over het nut van optimalisatie van de korrelpakking, enkele rekenmodellen en softwarepakketten. Daarna wordt uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden om de betonsamenstelling te optimaliseren met behulp van het gebruik van korrelpakkingsmodellen.

17.10 – 18.00 uur          Pauze met broodjesmaaltijd

 

18.00 – 18.30 uur          Verbetering kwaliteit en duurzaamheid diepwanden

Michel Boutz – SGS INTRON

In de afgelopen jaren is een aanzienlijk aantal diepwanden in Nederland gebouwd. Studies hebben aangetoond dat de kwaliteit van het beton in deze diepwanden niet vergelijkbaar is met die van in een bekisting gestorte verdichte beton, zoals vaak verondersteld. Dit wordt geheel of gedeeltelijk veroorzaakt door onvoldoende verwerkbaarheid en/of stabiliteit van de betonspecie. Een uitgebreid onderzoeksprogramma is uitgevoerd om de eigenschappen van diepwandbeton te verbeteren. De introductie van een minerale stabilisator bleek een belangrijke doorbraak om een ​​hoogvloeibaar en zeer stabiel mengsel te verkrijgen. Terwijl conventioneel diepwandbeton doorgaans consistentieklasse F5 betreft, heeft de innovatieve betonmix een consistentie in het ZVB-gebied (SF1, SF2).

18.30 – 19.00 uur          Uniek constructief betonherstel in de Maastunnel

Alex Gellweiler – Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam

De ruim 75 jarige monumentale Maastunnel ondergaat momenteel een grote renovatie / restauratie. Naast vervanging van de tunneltechnische installaties en het restaureren van karakteristieke bouwkundige elementen is, als gevolg van betonrot en achterstallig onderhoud, ook groot constructief betonherstel nodig. Het betonherstel van de ondervloer van de riviertunnel is hierbij de grootste uitdaging. Na een korte introductie van de werkzaamheden van de renovatie / restauratie komen de voorstudies, onderzoeken en realisatie van het betonherstel van de ondervloer aan bod in de presentatie.


Locatie

Locatie:
Het betonhuis
Straat:
Zaagmolenlaan 20
Postcode:
3447 GS
Plaats:
WOERDEN
Land:
Netherlands

Omschrijving

betonhuis