Studiegroep 56 "Losse toplagen in monoliet afgewerkte betonvloeren"

In de afgelopen jaren is een groot areaal betonvloeren aangelegd in bedrijfs- en fabrieksgebouwen met een totaal bouwvolume van ca. 5 miljoen m² per jaar, waarvan ca. 70% 'op staal' gefundeerde monolietvloeren en ca. 30% vloeren op palen. Tot 1980 werden monolietvloeren vrijwel uitsluitend voorzien van voegen met plaatafmetingen tot maximaal 25 - 50 m². Vanaf 1980 kwam de toepassing van de voegloze monolietvloer op gang om te kunnen voldoen aan de steeds hogere functionele eisen met betrekking tot vloeistofdichtheid, vlakheid, hygiene, esthetica, enzovoorts.

Deze vloeren werden en worden veelal door deskundige ontwerp-/ingenieursbureau's ontworpen en door gespecialiseerde vloerenbedrijven uitgevoerd. De cement- en betonmortelindustrie ondersteunen deze belangrijke betontoepassing actief door het initieren van regelgeving in de vorm van CUR-aanbevelingen en het verschaffen van informatie in devorm van publicaties, artikelen in het vakblad "Cement" en lezingen op studiedagen.
Door deze inspanningen is het eindresultaat meestal een succes waar de klant tevreden mee is en waarop een groot aantal bedrijfstakken op een uitstekende wijze hun bedrijfsmatige activiteiten kunnen uitoefenen.

Met enige regelmaat ontvangen de besturen van Stufib en Stutech toch ook signalen uit de markt over schadegevallen aan monolietvloeren. Stufib en Stutech hebben na overleg gezamelijk het initiatief genomen tot het instellen van een gecombineerde Stufib-Stutech werkgroep met als taak om de belangrijkste oorzaken van schades te inventariseren en praktische aanbevelingen te geven om schade te vermijden.

Studiegroep 56 / studiecel 9 was als volgt samengesteld:

Borsje, H. (mentor Stutech)
Bouquet, G. (mentor Stufib)
Boutz, M.
Bijl, M.
Gepken, J.
Hol, G.
Holthuis, J.
Maas, P. (voorzitter)
Ouwerkerk, H.
Schlangen, E.
Snetselaar, J.
Soen, H.
Verbaten, M.

Inmiddels zijn twee rapporten verschenen, te weten 25a "Losse toplagen in monoliet afgewerkte betonvloeren" en 25b "Beheerste scheurvorming van voegloze elastisch ondersteunde betonvloeren". Beide rapporten zijn voor leden te downloaden onder downloads, definitieve rapporten.


Stutech | KvK 40407232 | Statutair gevestigd te Gouda
 

.uk-form input[type="text"], .uk-form input[type="password"] { color: yellow; }

Stutech login mobiel